Tietoa meistä

Tietoa meistä

Posliiniporras perustettiin toukokuussa 1982. Tuohon aikaan yritys sijaitsi Seinäjoen keskustassa ja äitini Salli Viinikka myi valkoista posliinia ja maalaustarvikkeita sekä piti kursseja ja posliininpolttopalvelua.

Vuonna 1988 tulin mukaan äidin yritykseen työntekijäksi ja silloin alkoi mielessä olla yrityksen laajentaminen. Uusi liikerakennus valmistui 1990 Alakylän teollisuusalueelle Valion taakse.

1992 tuli valikoimiin valkoiset silkkihuivit ja tarvikkeet ja äitini opetti silkinmaalausta.

1994 äitini oli tehnyt jo 4kpl erilaista Sallin Posliininmaalausopasta ja niissä maalatut työt ovat nähtävillä liikkeessämme. Kaiken kaikkiaan oppaita tuli yhteensä 12kpl. Vuonna 1994 Posliiniporras valittiin Seinäjoen Vuoden Yrittäjäksi, mistä olemme todella kiitollisia edelleen.

1996 siirryin työntekijästä yrittäjäksi äitini työpariksi.

1998 äitini opetteli Tiffany- ja sulatuslasitöiden valmistamista, kävi niihin kursseja ja alkoi opettaa myös tätä taiteen lajia. Tuolloin aloitimme Tiffany- ja sulatuslasien ja niiden tarvikkeiden myynnin.

2005 Tilasimme Amerikasta kauniita ADORA nukkeja, ensi pienen erän ja siiten laajensimme ja näitä löytyy nyt toista sataa. Lisäksi valikoimiimme kuuluvat GÖTZ nuket, KEWPIE nuket ja REBORN nuket. Nukkeja on kaiken kaikkiaan lähes 300 erilaista.

2007 jäi äitini ansaituille eläkepäiville.

2012 ostin Seinäjokelaiselta kalligrafiaopettajalta Tekstaustarvikkeen ja siitä lähtien myös kalligrafiatuotteet ovat olleet valikoimissamme.

2015 otimme käyttöön aputoiminimen Suomen Taidetarvike, joka vastaa hyvin yrityksen tämän hetkistä tuotevalikoimaa.

2017 syyskuussa yritys muutti Seinäjoen keskustan tuntumaan osoitteeseen Vapaudentie 56 A 101, 60100 Seinäjoki ja samalla yritys otti käyttyöön uuden nimen Suomen Taidetarvike ky.

Suomen Taidetarvike on siis monipuolinen harrastusalan yritys, joka vielä entisestään lajentaa asiakkaiden tarpeiden mukaan taidepuolta, esim Winsor&Newton vesiliukoiset öljyvärit ja taulupohjat ovat nyt valikoimissamme.

Tervetuloa tutustumaan yritykseemme!

Merja Louhivesi, yrittäjä